anita1971@wp.pl Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca! Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdj��!
Będę tu opisywać moje poczynania w kuchni choć nie tylko :
Blog > Komentarze do wpisu

Roladki z bakłażana

Oto propozycja prostego i szybkiego dania 

Do zrobienia roladek potrzebujemy :

bakłażana , marchewkę, pieczarki, cebulę, pora, pieprz. sos sojowy ja użyłam Kikkoman

Bakłażana kroimy na plasterki marchewkę w paski pieczarki, cebule i pora jasną część jak najdrobniej . Marchewkę  i pieczarki wkładamy do miseczki dodajemy pieprz oraz sos sojowy dokładnie mieszamy , soli już tutaj nie daje gdyż sam sos sojowy jest dość słony ale jeśli ktoś lubi może jeszcze posolić warzywa . Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy plastry bakłażana następnie kładziemy je na ręcznik papierowy aby zebrać nadmiar tłuszczu Teraz na patelni a najlepiej w woku smażymy zamarynowane w sosie sojowym warzywa gdy zrobią się już miękkie dodajemy cebulkę całość mieszamy i dodajemy pora wszystko smażymy jeszcze około 5 minut W taki oto sposób mamy zrobione nasze nadzienie do roladek z bakłażana Teraz na każdy kawałek bakłażana kładziemy nadzienie i zwijamy w rulonik  Roladki gotowe :)

   

   


Kulinarne inspiracje i nagrody

piątek, 01 marca 2013, anitagadomska

Polecane wpisy