anita1971@wp.pl Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca! Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdj��!
Będę tu opisywać moje poczynania w kuchni choć nie tylko :
Blog > Komentarze do wpisu

Wołowina z sezamem

Potrawa ta została wykonana na wieczorek kuchni Azjatyckiej, na której to miałam okazję uczestniczyć

Składniki: wołowina 500g, sezam tak około garści, olej kokosowy do smażenia, zielona papryka, 4 ząbki czosnku wyciśnięte, 3 łyżki wiśniówki, 6 łyżek sosu sojowego ciemnego, 3 cebule dymki

Wołowinę kroimy w cienkie paski, paprykę również, sezam podsmażamy bez tłuszczu na brązowy kolor . Teraz do woka dodajemy tłuszcz kokosowy i dajemy mięso, które podsmażamy mieszając około 3-4 minut aż zmieni kolor z każdej strony wtedy dodajemy paprykę oraz czosnek całość smażymy około 2 minut i wtedy dopiero dodajemy wiśniówkę oraz sos sojowy i dymkę całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze około minuty mieszając

Gotowe danie przeniosłam do naczynie gdzie już miałam przygotowany makaron ryżowy całość posypujemy prażonym sezamem

Polecam tak przygotowaną wołowinę ma rewelacyjny smak a zapach, jaki unosi się w kuchni czuję do dzisiaj :)

  

 

czwartek, 07 marca 2013, anitagadomska

Polecane wpisy