anita1971@wp.pl Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca! Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdj��!
Będę tu opisywać moje poczynania w kuchni choć nie tylko :
Blog > Komentarze do wpisu

Krem marchewkowo anyżowy

Jakiś czas temu obiecałam krem marchewkowo anyżowy jak zwykle barak czasu nie pozwolił mi dodanie go wcześniej na bloga ale teraz mogę podzielić się tym ciekawym przepisem 

do przygotowania kremu potrzebujemy : 1/2kg marchwi, 2 cebule białe, 800 ml. bulionu warzywnego, 100 ml śmietany, 3 łyżki oliwy, 3 gwiazdki anyżu, sól

Marchew i cebulę pokroić następnie cebulę  podsmażyć w garnku na oliwie dodajemy marchew delikatnie solimy  i pozostawiamy aby nabrała smaku po około 3-4 minutach dodajemy anyż i zalewamy bulionem  Całość dusimy na małym ogniu do miękkości następnie wyjmujemy anyż i miksujemy nasz krem.

Krem wlewamy do miseczek dekorujemy śmietana i gwiazdka anyżu 

Smacznego 

   

   

   

wtorek, 14 maja 2013, anitagadomska

Polecane wpisy