anita1971@wp.pl Przepis na wypiek… ot tak… prosto z serca! Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdj��!
Będę tu opisywać moje poczynania w kuchni choć nie tylko :

grillowanie

poniedziałek, 27 sierpnia 2012

 Wiele czasu upłynęło od ostatniego wpisu cóż jak już pisałam wcześniej niestety jestem dość leniwą osobą, :)) ale oczywiście o gotowaniu nie zapomniałam i potraw wiele przygotowałam teraz po malutku będę je dodawać

Dzisiaj, jako że okres grillowy jeszcze trwa proponuje szaszłyczki warzywne coś w sam raz dla wegeterian

 

Jest to proste szybkie danie, z którym możemy się bawić do woli

Ja wykorzystałam tu cukinie, kolorowe papryki, oliwki nadziewane papryczką i oczywiście patyczki do szaszłyków Samo ułożenie warzyw to tylko wspaniała zabawa tu każdy może tworzyć swoje "dzieła sztuki kulinarnej”:)) Tak przygotowane szaszłyczki doprawiamy do smaku solą pieprzem i innymi przyprawami jak również można użyć mieszanki przypraw grillowych to już sprawa naszego podniebienia:) Warzywa kładziemy na tacki  i grillujemy z każdej strony, gdy są już gotowe możemy je jeść z ulubionym sosem lub same i tak i tak smakują wyśmienicie

 

           

           

Tagi: grill warzywa
12:09, anitagadomska , grillowanie
Link Komentarze (2) »
środa, 22 czerwca 2011

Jeśli znudziły się nam już kiełbasy z grilla proponuje coś delikatniejszego :)

Pomidory nadziewane serami i zapiekane w foli na grillu można też to danie zrobić w domu w piekarniku również wychodzi wspaniale :)

Składniki:

pomidory

ser mozarella

ser żółty

ser gorgonzola

sól i pieprz

 

Pomidorom obcinamy "główki" i wydrążamy środek , następnie solimy i pieprzymy

Do pomidorów dajemy pokrojony wcześniej w kosteczkę ser kolejności dowolna :)

Przykrywamy "główką" i zawijamy w folię aluminiową

Pieczemy na grillu około 15 minut

Smacznego

 

         

22:03, anitagadomska , grillowanie
Link Komentarze (5) »

Dzisiaj może zaproponuje ananasa z grilla, jest to bardzo szybkie i smakowite danie

Osoby które uwielbiają słodycze powinny polubić to danie grillowe :)

Składniki:

ananas

masło

cukier trzcinowy

 

1/2 ananasa tniemy jeszcze na pół lekko odcinamy od skórki i porcjujemy Ananasa smarujemy masełkiem i kładziemy na rozgrzanego grilla po około 15 minutach posypujemy go cukrem trzcinowym i trzymamy na grillu aż cukier się z karmelizuje

Tak przygotowanego ananasa możemy podawać samego , z lodami lub z bita śmietaną

Smacznego

          

21:45, anitagadomska , grillowanie
Link Komentarze (4) »
wtorek, 14 czerwca 2011

 

Grillowanie trwa :) , każdy z nas już na pewno grillował w tym roku. Większość jada wtedy kiełbaski i karkóweczkę inni wymyślają coraz to nowsze wariacje grillowe. Ciekawe, jakie Wy robicie potrawy na, grilla , jakich używacie przypraw

Może ktoś z Was podzieli się swoim doświadczeniem ZAPRASZAM do dyskusji:)))

Oto moje nowości z tego rocznego grillowania

1 - ananas na grillu

2- zapiekane  pomidory

Przepisy niedługo będą dostępne na moim blogu

                   

11:00, anitagadomska , grillowanie
Link Komentarze (2) »